WhiteDevils Clan

Forum Klanu WhiteDevils

#1 20-06-2009 11:23:16

Yosi

White Devil

2277409
Punktów :   

Dark Avenger

Dark Avenger aka Hell Knight to jeden z kilku tzw "tanków" w świecie Lineage 2. Jest jedną z trudniejszych oraz droższych postaci jakie tutaj spotykamy. Cechowany dużą ilością p.def/m.def/hp.

Na początek rozpisze wady oraz zalety tej klasy :

ZALETY

- Duża ilość P.def oraz M.def
- Duża ilość HP
- Dobry w tankowaniu RB
- Pomocny w mass PvP oraz obstawie bishopa
- Pantera (Dark Panther)
- 93% bloku tarczy

WADY

- Bardzo mały p.atk
- Słaby w grze solo (expienie)
- Słaba wytrzymałość pantery

Expienie (od 20 lvl do 80)

20 - 30 lvl: Execution Ground.
30 - 40 lvl: Death Pass (początek)
40 - 50 lvl: Garden of Eva, Ivory Tower (głównie golemy po książki)
50 - 60 lvl: The Cemetery, Forbidden Gateway
60 - 70 lvl: Forest of Dead.
70 - 80 lvl: Imperial Tombs, Forge Of God, 4Sep (tylko party)

Oraz również polecam poczytanie poradnika o expienia na aniołkach, bo jak wiadomo to nasza tytułowa umiejętność

http://l2warfare.com/index.php/Tanks/An … DA/SK.html

Banish Seraph skill land rate - od 50% do 60%.

Sprzęt

Tutaj rozpisze od B grade w góre ponieważ jestem zdania że w sklepach tak czy siak wybieramy heavy (najdroższy lub nieco tańszy)

B Grade : Doom Heavy Set (HP +320,Breath Gauge increased,STR -3,CON +3,With a Doom Shield, shield defense rate +24) / Damascus + Focus

A Grade : Tallum Heavy Set (Atk. Spd. +8%,Weight increased plus the point at which a weight penalty is applied +5759,Poison and Bleed Resistance +80%,STR +2,CON -2) / Nightmare Heavy Set (P. Atk. +4%,Sleep and Hold Resistance +70%,CON +2,DEX -2,With a shield of nightmare, 5% of the damage inflicted by the enemy will be reflected back upon him.) / DLE+Healt

S Grade : Imperial Crusader Set (P Def. +8%,Maximum HP +445,Sleep/Hold Probability -70%,DEX -2,STR +2,Probability of Poison/Bleed -80% with Imperial Crusader Shield equipped.) / FB+Focus + Draco+Focus

S80 Grade : Dynasty Heavy Set + Shield Master Shoulder Pads (DEX-2,STR+2,Psyhical Defense+5%,HP+492,Increased Dark Resistance; Increased Stun Resistance, Decreased MP Consumption for Skills.) / S80 Sword

PVP/MASS PVP

Pamiętaj że po pierwsze (mowa tutaj o bardziej profesjonalnym PvP) musisz posiadać minimum Draco Bow, ze względu że podczasz właśnie jakiego kolwiek PvP, będzie w 80% włąsnie jego uzywał - dla jednym wyda się to śmieszne, ale ja na full buffie z draco+focus, archerów/daggerów critowałem po 1,5-2k. Robe userów nawet do 3k.

Mass PvP - tutaj DA ma wielkie pole do popisu. Ja osobiście przez gry ową klasą doszedłem do wnioksu że mam 2 wyjścia, mianowicie :
pełny defensywny styl gry czyli, ochrona bishopa (Aura Of Hate) lub pełen ofensywny styl gry czyli tzw zbieranie fragów. Kwestia tutaj jest tego, z kim gramy,jaki mamy sprzęt oraz budowa naszego party. Niestety jak każdy szanujący się tank powinniśmy mieć w plecaku Draco Bow (czysty) lub z Focusem, jeśli chcemy grać jakiekolwiek PvP.

Zaczynajmy od stylu defensywnego czyli obrona bishopa.

Całą walkę stoimy tylko przy bishopie, chronimy go od wszystkich meele fighterów uzywając agression lub aura of hate, aby sciągać z niego target, na pierwszy rzut oka nic trudniejszego, ale nie myślcie tak - jest to jedna z najtrudniejszych rzeczy do jakich nam przyjdzie się przystosować. Prócz obrony bishopa możemy również wbiec (poświecić się) w grupę przeciwnika na Vegance lub UD i spamować aura of hate, na kilka sekund przeciwnik straci orientacje a nasze party ma szanse im troszkę dokopać.

PvP -

vs meele (Glad/Pal/Da) - nie pozostaje nam tutaj nic innego, jak stunować ile wlezie oraz shacklowac/spowalniac przeciwnika i starać się bić jak najwięcej łukiem. Dodam tylko że jeśli gramy vs Pal to kiedy pal uzyje AI + Tol niezbedne bedzie combo | UD --> VEG | atakować z łuku. Starać się nie zapomniać o Shield Slam.

vs dagger - na początek pasuje aby pozwolić troszke daggerowi wypalić się z many, nie mam innego wyjścia jak przyjąc na klate kilka blowów i modlić się aby nie dostał lethala. Stunować/spowalniać takiego delikwenta oraz atakować łukiem.

vs mage - tutaj nie pozostaje nam nic innego, jak modlić się aby magowi nie wszedł crit dmg. Kiedy już bedziemy przy nim to stun/shackle i do oporu. Stunem starać się przerywać ataki.

vs archer - tutaj to chyba najprostrze PvP dla DA spowalniać/stunować/shackle shield slam i bić ile wlezie. Mało prawdopodobne aby nas zabił

Pantera co i jak ?

Musimy pamiętać że pantera to nasz DMG, fakt faktem pada szybko, ale tutaj polega cały widz, aby nie dać jej zabić. Jak to zrobić ? Bardzo prosto. Wystarczy tylko zapamiętać jedną rzecz, że w wypadku 1 v 1 ty robisz za tanka a twoja pantera za DMG. Najkepszym rozwiązaniem będzie uzywanie aura of hate lub agression na delikwencie aby jak już coś spowolnić zabicie panterki.

Filmy DA :

DLM - mój mentor. Polecam wszystkie filmiki, można naprawdę dużo się nauczyć.

http://hosted.fil...m/tys3cret

Aeze - legenda...

http://hosted.fil...t.com/Aeze

Troszkę ode mnie -

Gram DA od C3, sporo widziałem, i mogę powiedzieć że nic mnie już nie zaskoczy jeśli chodzi o PvP itd itp. Jedyne co na koniec mogę dodać to parę uwag ode mnie.

* Naucz się używać przeszkód - chowaj się za kamieniami,murami czekaj aż przeciwnik do Ciebie przyjdzie a nie ty do przeciwnika. (Bardzo dobrze działa z Łucznikami)
* Podstawowe skille stwórz na MACRO, ułatwia to gre w PvP. ( force attack etc )
* Nie używaj bezmyślnie skilli, pamiętaj o tym że mana naprawdę szybko się kończy.
* Pamiętaj o swoim party podczas PvP. TY jesteś tutaj tankiem i to ty masz zbierać największy DMG.
* Staraj się zawsze ALE to zawsze patrzeć na stan twojego bishopa. TY mimo wszystko masz najlepsze skille do jego ochrony.

Skills

Opiszę tutaj tylko te skille które głównie używamy.

Shield Slam - (skill w którym jestem zakochany) - zbija target naszego przeciwnika, oraz na pewien czas daje debuffa blokując używanie fizycznych skilli. Land rate 30%

Physical Mirror - odbija fizyczne buffy/debuffy (nawet te od PP)

Touch of Death - kosztem naszego hp, zabiera przeciwnikowi całego jego CP, oraz losowo od 1 do 5 buffów.

Shield of Revenge - odbija obrażenia z skilli fizycznych. ( A hit you 1100 ----> 770 back to enemy)

Shackle - skill który rootuje przeciwnika. (można spamować z renewalem)

Shield Fortress - zwiększa nasz shield def rate, (zwiększa blok)

Hamstring - genialny skill który spowalnia przeciwnika.

Judgment - debuffuje przeciwnika, zmniejszając jego critical rate. (szansa na atak krytyczny)

Shield Stun - główna nasza broń, stunuje naszego przeciwnika od 2 sec do 6.

Aura of hate - masowe agrro na siebie.

Link do Orginalu.

Daisuki to omou karane kizutsuittari tomadottari
Tsumetai hoho wo yoseatte kokoro ga umareta
Itsu mo ima sugu ni aitai

Stopka forum

RSS